OM MIG

Frilansfotograf med bas i Stockholm

 

Jag har aktivt fotograferat sen tidigt 70-tal och har under 100-tals fotouppdrag erbjudit mina kunder kvalitativa tjänster från fotografering, digital bildbehandling, bildförstoring till inramning.

 

Som erfaren fotograf så är det viktigt för mig att planera, genomföra och presentera resultatet av fotograferingen enligt kundens krav. Mina kunder ska vara nöjda.

 

Min drivkraft är att skapa och presentera bilder som berör samt berättar ett budskap. Porträttet ska förmedla den avbildades personlighet. En händelse ska återges rent dokumentärt eller förskönat. Miljön ska visas från sin bästa eller sämsta sida och föremålet ska avbildas i sin exakthet eller utstrålning.

 

Mina kunder ska förvänta sig att bilden förmedlar det som är beställt att avbildas. Övriga betraktare hoppas jag att bilden påverkar deras medvetenhet eller undermedvetenhet och därmed skapar liknelser, stämningar samt symbolik som relaterar till betraktarens kultur och bakgrund.

 

Jag är evigt tacksam för alla goda råd och allt stöd från min mentor Anders Engman som är en av Sveriges allra främsta pressfotografer.

© 1975 - 2018 ® Fotograf Michael Pettersson. Alla rättigheter reserverade.